top of page

Acerca de

weg met die stress!

Weg met die stress!

Workshop Weg met die stress!

Deze workhop geef ik samen met Froukje Wijbenga van Praktijk de Bovenkamer, zij is gespecialiseerd in slaapproblemen, burn-out en omgaan met stress.

Froukje schrijft op haar site dat ongezonde stress eigenlijk niet bestaat! Stress heeft ook een functie. Maar waarom heb je er dan zo'n last van, voel je je moe, gespannen en krijg je misschien wel allerlei klachten?
Hoe dat werkt, citeer ik hieronder:

Stress kan worden omschreven als spanning. Deze spanning is normaal en voor iedereen nodig om te functioneren. Bij een spannende of andere lichte stress veroorzakende situatie ontstaat er een reactie in het lichaam. Dat zorgt  ervoor dat je alert bent en dus goed kunt reageren. Niks mis mee dus. 

Naast de gezonde variant van stress zijn er ook situaties waarin de spanning te lang aanhoudt. Je lichaam komt na de inspanning niet meer tot rust. Je bent hierdoor constant gespannen. Na verloop van tijd kan deze chronische stress ervoor zorgen dat je overspannen raakt of uiteindelijk een burn-out krijgt. Het is dus niet de stress, maar het gebrek aan herstel waardoor je klachten ontwikkelt.


In deze workshop werken we natuurlijk met de paarden, die de kunst verstaan om je (weer) in verbinding met jezelf te brengen en jouw zenuwstelsel te kalmeren. Daarnaast maken we gebruik van andere oefeningen en creatieve werkvormen om je stresssignalen te herkennen en te leren hoe je weer kunt herstellen en in een ontspannende flow komt.

Als je naar huis gaat ben je wijzer over wat een goede balans tussen inspanning en herstel inhoudt.
Je heb waardevolle ervaringen opgedaan rond dit thema in interactie met de paarden. En je krijgt veel tips en tools mee om meteen toe te passen in je dagelijkse praktijk.

Kortom, heb jij het gevoel te veel ballen hoog te moeten houden, dat de (werk)druk hoog is, dat je je snel opgejaagd voelt of andere klachten krijgt en dat je niet genoeg tijd voor jezelf hebt?
Dan is deze workshop een goed begin om hier verandering in te brengen!  

 
Ilse verloove-32_edited.png

Op de boerderij in Winsum aan de Netlaan 2

Inclusief vegetarische lunch

 

bottom of page