top of page

Over Ilse

Mijn visie

Zorg voor een ander vraagt

zorg voor jezelf

Zorg voor jezelf begint bij  

zelfinzicht en bewustwording

Persoonlijke ontwikkeling ligt ten grondslag aan professionele ontwikkeling

0J6A9084_edited.jpg
Wie ben ik als paardencoach

 

In het vak als paardencoach komt voor mij alles samen wat ik in mijn rugzak heb aan opleidingen, ervaringen, visie en passies. 

Oorspronkelijk ben ik opgeleid  tot verpleegkundige en vervolgens tot natuurgeneeskundig therapeut. Hierin heb ik jarenlang mijn eigen praktijk gevoerd.
De integratie van deze twee vakgebieden geef ik nu nog vorm in het geven van trainingen Complementaire Zorg aan zorgprofessionals. 

Daarnaast ligt mijn passie in dans als lichaamswerk en vrije expressie.

En niet te vergeten hou ik van paarden.

Eind 2015 besloot ik een (paarden)meisjesdroom waar te maken en nam een sabbatical van 5 maanden om te gaan werken in Australië op boerderijen, met paarden en koeien. Naast deze droom uitleven, wilde ik me ook bezinnen op mijn werk.

Uren te paard in de Australische bush, kwam ik tot het besluit om een nieuw pad in te slaan en de opleiding tot paardencoach te gaan doen.

Mijn holistische visie vanuit de natuurgeneeskunde maakt van mij een coach die jou ziet als meer dan de som der delen en die uitgaat van jouw eigen kracht en zelfhelend vermogen.

Ik ben vanuit mijn ervaring in mijn praktijk en met dans en lichaamswerk van mening dat het lijfelijk ervaren van een verandering in jezelf, in dit geval door het contact met een paard, een diepere verankering geeft dan een inzicht in een gesprek. 

De laatste jaren heb ik mij meer verdiept en geschoold in het systemisch werken vanuit de paarden. Paarden zíjn systemisch, vanuit hun "kuddebewustzijn". Deze manier van kijken en werken heeft mij nog meer verdieping in de sessies en in mijn manier van coachen met de paarden gegeven. 

Wil je iets meer weten over mijn ervaringen en opleidingen die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben, kijk dan hier naar een overzicht>>>

 

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
CATvirtueelschild.jpg
GATVirtueelschild.jpg

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie het CAT. 

bottom of page