Over Ilse

Mijn visie

Zorg voor een ander vraagt

zorg voor jezelf

Zorg voor jezelf begint bij  

zelfinzicht en bewustwording

Persoonlijke ontwikkeling ligt ten grondslag aan professionele ontwikkeling

0J6A9084_edited.jpg
Mijn coachpartner... Sybke

Sybke is mijn 16-jarige merrie en trouwe coachpartner. In 2017 ben ik begonnen met haar samen de coachsessies te doen. Ondanks dat ze groot is, waardoor ze wel indruk wekt, is ze met haar zachte uitstraling ontzettend lief.
Sybke staat in een kudde in Winsum, waar ook de coaching en trainingen plaats vinden.
Wie ben ik als paardencoach

 

In het vak als paardencoach komt voor mij alles samen wat ik in mijn rugzak heb aan opleidingen, ervaringen, visie en passies. 

Oorspronkelijk ben ik opgeleid  tot verpleegkundige en natuurgeneeskundig therapeut en werkzaam als zodanig vanuit mijn eigen praktijk.
De integratie van deze twee vakgebieden geef ik vorm in het geven van trainingen Complementaire Zorg aan zorgprofessionals. 

Daarnaast ligt mijn passie in dans als lichaamswerk en vrije expressie.

En niet te vergeten hou ik van paarden.

Eind 2015 besloot ik een (paarden)meisjesdroom waar te maken en nam een sabbatical van 5 maanden om te gaan werken in Australië op boerderijen, met paarden en koeien. Naast mijn droom uitleven, wilde ik me ook bezinnen op mijn werk.

Uren te paard in de Australische bush, kwam ik tot het besluit om een nieuw pad in te slaan en de opleiding tot paardencoach te gaan doen.

Mijn holistische visie vanuit de natuurgeneeskunde maakt van mij een coach die jou ziet als meer dan de som der delen en die uitgaat van jouw eigen kracht en zelfhelend vermogen.

Ik ben vanuit mijn ervaring in mijn praktijk en met dans en lichaamswerk van mening dat het lijfelijk ervaren van een verandering in jezelf, in dit geval door het contact met een paard, een diepere verankering geeft dan een inzicht in een gesprek. 

Als zorgprofessional ben ik altijd al geïntrigeerd geweest in de zuiverheid in de hulpverlenersrelatie of de therapeut-cliëntrelatie. Een paard biedt die ultieme zuiverheid, waardoor ze jou uitnodigen om authentiek te zijn.

Voor een overzicht van mijn opleidingen en ervaringen die mij tot de coach, trainer en zorgprofessional hebben gemaakt die ik nu ben,

lees hier verder>>>


 

CATvirtueelschild.jpg

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie het CAT. 

GATVirtueelschild.jpg