top of page

In de media

Met Beppie de bak in ;-)


Vorige week werd ik verrast door RTVNoord die langs wilde komen, want het was de week van de werkstress en ze wilden wel een item maken over wat paardencoaching hier in kan betekenen. Nou geweldig natuurlijk! Anderhalf uur later (...over stress gesproken!!) stonden verslaggeefster Beppie en haar cameraman bij mij en mijn paard Sybke in de bak!

Een superleuk uurtje met Beppie in de bak heb ik gehad. Ze interviewde me over paardencoaching en werkstress en ze heeft in contact met Sybke kunnen ervaren wat een paard daarin kan betekenen.

Het stukje film in het programma was wel erg kort, dus bij deze nog wat meer woorden hierover;

Op het filmpje zie je hoe Beppie probeert Sybke een paar passen achteruit te zetten bijvoorbeeld, zonder resultaat. In coaching gaat het niet om dat jij een techniek leert hoe je dat moet doen. In coaching gaat het om wat er in jou gebeurt en wat de situatie en het paard jou zegt, laat zien en ervaren. Daar begeleid ik je in als coach. En het paard kan daarbij haarfijn aanvoelen of jij congruent bent in jouw gevoelens, intenties en lichaamstaal. En dáár reageren paarden op. Beppie liet vooral haar kwaliteit in contact en verbinding zien. Dit werd heel zichtbaar en voelbaar in het contact met Sybke. Na het filmen bleef Beppie nog even bij Sybke staan, die compleet ontspannen bij haar was. In een soort intieme bubbel stonden ze daar samen nog een tijdje...

Nou als dat niet ont-stressen is... ;-)

Verder hebben we gesproken over werkstress en paardencoaching; verbinding, communicatie, positie, tempo en richting zijn aspecten die bij paarden een rol spelen in de kudde. Voor ons dagelijks leven of werk zijn dit óók belangrijke aspecten. En het gaat erom dat jij daar zélf de regie over hebt of neemt. In het kader van werkstress gaat het vaak om "zit je nog wel op de juiste plek, wie bepaalt het tempo, wat zijn mijn grenzen, of welke kant wil ik eigenlijk op..."

De omstandigheden (hoge werkdruk, personeelstekort etc) kun je niet altijd (direct) veranderen, maar wel hoe je zelf met die omstandigheden omgaat. In een coachtraject gaan we dieper in op wat jouw patronen zijn bij stress. Ga je bijvoorbeeld nog meer je best doen en ga je je eigen grenzen over... Of zet je je hakken in het zand en verlies je zo alle verbinding en samenwerking...

En hoe kom je weer terug in die balans van zorg voor jezelf en zorg voor de ander, vanuit gezonde begrenzing en vanuit verbinding. Dat begint bij goede zelfzorg! Door jezelf te kennen in je kwaliteiten en valkuilen.

En met het paard ervaar je aan den lijve om bijvoorbeeld die grens aan te geven of die verbinding aan te gaan. En dat geeft een bekrachtiging van... nou...zo'n 600 kilo ;-)

Laatste berichten
Archief
Volg mij
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page